رشته پرستاری سلامت جامعه در راستای سیاست­های سلامت محور مبتنی بر اسناد بالادستی تنظیم و تدوین شده است. این رشته بر سلامت آحاد جامعه تمرکز دارد به طوری که دانش آموختگان آن با تلفیق دانش پرستاری با سایر علوم مرتبط با سلامت قادر به شناسایی مشکل، حل مسأله و تصمیم گیری مبتنی بر شواهد جهت پاسخگویی به نیازهای جامعه خواهند بود. این رشته برای اولین بار در سال 1355 تحت عنوان کارشناسی ارشد پرستاری بهداشت همگانی در کشور راه اندازی و در سال 1374 به صورت یکی از گرایش های رشته کارشناسی ارشد ناپیوسته پرستاری با عنوان پرستاری بهداشت جامعه در برنامه های آموزش پرستاری و مدیریت خدمات پرستاری به تصویب رسیده است.

مدیر گروه پرستاری سلامت  جامعه و روان پرستاری

دکتر رضا حسین آبادی

Reza_hosseinabadi@yahoo.com

  شرح وظایف

 رسالت گروه پرستاری سلامت جامعه 

رشته پرستاری سلامت جامعه در راستای سیاستهای سلامت محور مبتنی بر اسناد بالادستی راه اندازی شده است. این رشته با مرور اهداف و کارکردهای نظام سلامت، سیاست های کلی سلامت و پوشش فراگیر خدمات سلامت و بسته تحول و نوآوری در آموزش علوم پزشکی به منظور تربیت نیروی انسانی کارآمد برای رویارویی با گذار اپیدمیولوژیک بیماریها و پاسخگویی به نیازهای بهداشتی جامعه تنظیم و تدوین شده است. این رشته بر سلامت آحاد جامعه تمرکز دارد به طوری که دانش آموختگان آن به واسطه تلفیق دانش پرستاری با سایر علوم مرتبط با سلامت، قادر به شناسایی مشکل، حل مسئله و تصمیم گیری مبتنی بر شواهد، جهت پاسخگویی به نیازهای بهداشتی فرد، خانواده و جامعه خواهند بود.
در شرایط کنونی جامعه با تعداد زیادی از افراد مواجهه است که در دریافت مراقبت های بهداشتی به علت ناتوانی در پرداخت و یا عدم دسترسی به خدمات، دچار مشکل هستند. نگرانی های عمومی در مورد کیفیت، هزینه، دسترسی و تکه تکه شدن مراقبت های بهداشتی نیازمند تغییر در الگوی ارائه مراقبت است و این امر ضرورت تغییر در استفاده از خدمات پرستاری را مورد تاکید قرار می دهد. از طرفی با طولانی شدن امید به زندگی، شیوع بیماریهای مزمن، ظهور بیماریهای نوپدید و سالمند شدن جمعیت چهره بیماریها در دنیا و ایران تغییر پیدا کرده است. 
هزینه راه اندازی تخت های بیمارستان بالا است، و باعث شده است که نظام های سلامت با مشکل مواجهه شوند. از طرف دیگر مردم تمایل دارند که خدمات سلامت را در محل کار و زندگی خود دریافت کنند. از این رو خدمات بهداشتی موجود قادر به پاسخگویی به خواسته های روزافزون مراقبت های بهداشتی نیست. شواهد نشان می دهد که افزایش توجه به سبک زندگی و رفتارهای سالم از مشکلات سلامتی جلوگیری می کند. با توجه به تغییرات نظام سلامت، لازم است برنامه درسی پرستاری سلامت جامعه نیز متناسب با این تغییرات به روزرسانی شود. 
فلسفه (ارزش ها و باورها): 
در تدوین این برنامه، بر ارزش های زیر تأکید شده است:
انسان به عنوان جانشین خدا بر روی زمین و  دارای کرامت، قداست، حرمت و منزلت والایی بوده و سلامت از حقوق اساسی او است.
انسان سالم، محور توسعه پایدار است
سلامت محوری و توجه به سطوح پیشگیری، اولویت اول، در تدوین این برنامه است.
رعایت عدالت اجتماعی(برابری در بهره مندی از خدمات سلامت)، در ارائه مراقتب های سلامت به انسان ضروری است.
مشارکت در تصمیم گیریهای مربوط به سلامت از حقوق اصلی فرد، گروه، خانواده و جامعه است.
رعایت اخلاق حرفه ای، محور ارائه خدمات پرستاری سلامت جامعه است.
جامعه محور بودن، اصالت این برنامه است. 
دورنما (چشم انداز و آینده شغلی)
در 10 سال آینده، این دوره در کشور، از لحاظ استانداردهای آموزشی، تولیدات پژوهشی و ارائه خدمات پرستاری سلامت جامعه به مردم، در منطقه در ردیف کشورهای مطرح خواهد بود.
رسالت (ماموریت): 
رسالت این دوره، تربیت پرستاران آگاه، کارآمد، متعهد، مسئولیت پذیر و پاسخگو است که با تلفیق و کاربرد علم پرستاری و سایر علوم سلامت و عملکرد مبتنی بر شواهد در عرصه های مختلف جامعه فعالیت و موجب ارتقای سطح سلامت جامعه و کیفیت زندگی می شوند.
 

سوالات متداول

آدرس سامانه آزمون الکترونیکی دانشکده پزشکی چیست؟؟
آدرس URL سامانه Exam.lums.ac.ir و آدرس IP نیز 192.168.32.20 می باشد.
ضمنا عزیزانی که از wifi دانشگاه (pardis) استفاده میکنند حتما داده گوشی خود را خاموش کرده و تنها با wifi وارد شوند و آدرس سامانه را به صورت دستی در نوار مرورگر خود وارد کنند.
نحوه ورود به سامانه آزمون الکترونیکی چگونه می باشد؟

جهت شرکت در آزمون پیش رو بعد از ورود به سامانه آزمون الکترونیکی «نام کاربری» و «رمز عبور» خود را وارد کرده و سپس کد امنیتی نمایش داده شده را بنویسید و «ورود به آزمون» را بزنید.

چگونه از نتایج آزمونهای برگزار شده در سامانه آزمون الکترونیکی باخبر بشویم؟

جهت نمایش نمره بعد از ورود به سامانه آزمون الکترونیکی «نام کاربری» و «رمز عبور» خود را وارد کرده و سپس کد امنیتی نمایش داده شده را نوشته و «ورود به پنل کاربری» را بزنید.

انتقادات و پیشنهادات
انتقادات و پیشنهادات